Flexibele alternatieven voor het OV

Met het versoepelen van de RIVM-maatregelen kunnen we straks weer vaker naar het werk gaan of naar klanten toe. Maar de manier waarop zal niet meer hetzelfde zijn. Reizen met het openbaar vervoer is bijvoorbeeld de komende tijd niet meer zo vanzelfsprekend, als mensen bijvoorbeeld niet willen reizen met een mondkapje en omdat de capaciteit met anderhalve meter drastisch lager is. Gelukkig zijn er vervoersmiddelen waarmee je individueel kan reizen en waarmee je snel, veilig en comfortabel op je bestemming kan komen. Er zijn meerdere flexibele oplossingen die je een goed alternatief voor het OV bieden, tijdelijk of permanent.
Daarnaast wil je in onzekere tijden als werkgever niet vastzitten aan lange-termijn contracten of afspraken. Gelukkig zijn er daarom ook tijdelijke oplossingen die je snel kunt opzeggen of wijzigen:

Verhuur
Door te huren kan je op een snelle manier beschikking krijgen tot (tijdelijk) vervoer. De looptijd van een huurovereenkomst is flexibel en kan aangepast worden op jouw wensen. Je betaalt alleen zolang het nodig is en je zit nergens aan vast. Het is zelfs al mogelijk om per dag te huren. Zo ben je direct mobiel.

Kort leasen
Met shortlease combineer je de flexibiliteit van huren met het prijsniveau van leasen. Je zit bijvoorbeeld in tegenstelling tot traditionele lease niet vast aan langlopende leasecontracten met afkoopboetes, maar kan je wel volledig je eigen auto samenstellen. Shortlease is al beschikbaar vanaf een looptijd van 2 maanden, maar je kunt ook altijd de looptijd verlengen wanneer dat nodig is. Dat geeft je de flexibiliteit om volledig in te spelen op je wensen.

Maak gebruik van deelvervoer
Er zijn ook steeds meer deelauto’s in de buurt beschikbaar als duurzaam alternatief. Via verschillende platforms kunnen jouw werknemers online een deelauto reserveren die je werknemer kan gebruiken op het moment dat dat nodig is, voor korte en langere ritten.
Je kan kiezen voor een deelsysteem op basis van hubs waar verschillende mobiliteiten beschikbaar zijn, gebruik maken van openbare deelauto's op straat of je kan kiezen voor een exclusieve deelauto alleen voor jouw bedrijf. Je kunt ze 24/7 openen en starten met een app op je smartphone of met een mobiliteitskaart.
De hygiëne in deelvervoer wordt extra in acht genomen. En dat je werknemer alleen rijdt is al een groot voordeel ten opzichte van het collectieve OV-vervoer.Komt het regelmatig voor dat je werknemer in de binnenstad korte afstanden moet afleggen, maar weet je niet precies wanneer? Pak de leenfiets. Bike sharing wordt steeds belangrijker, omdat het de gewenste flexibiliteit biedt. Daarnaast worden e-scooters ook steeds populairder om te gebruiken als deelvervoer.

Fietsabonnement
Wil je snel en voor een flexibele periode beschikking hebben tot een fiets? Dan is een fietsabonnement waarschijnlijk iets voor jou. Je kunt het abonnement volledig afstemmen op je behoefte. Geef elke werknemer een eigen fiets of gebruik poolfietsen. Je betaalt een vast bedrag per maand en het contract is maandelijks opzegbaar. En als de fiets stuk is, dan wordt hij direct omgeruild voor een nieuwe. Dan heb je er verder geen omkijken meer naar.