Onbezorgd en duurzaam pakketjes bezorgen. Ook in de stad.

De maatregelen van het RIVM hebben grote impact op de e-commerce en de businessmodellen van ondernemers. Winkels openen massaal webshops en restaurants zijn stante pede gaan bezorgen. Het aantal verzonden pakketten is sinds de invoering van de Corona-maatregelen met 90% gegroeid en het aantal online bestellingen is met 50% gestegen. Maar ook nu de maatregelen worden versoepeld, blijft bezorgen voor veel partijen interessant.


Duurzaam en snel pakketjes bezorgen in de stad? Dat kan.
Als je als bedrijf wil bezorgen, heb je verschillende opties. Allereerst kan je het uitbesteden. Dit scheelt werk maar is ook kostbaar. En je verliest het contact met je klant. Door zelf te bezorgen, houd je grip op het proces en de manier waarop je goederen bij de eindgebruiker komen. Daarnaast heb je keuze in de manier waarop je bezorgt.
Veel korte ritjes in de stad? Dan is een e-cargo voertuig een goede oplossing. Deze elektrische fietsen met twee of drie wielen kunnen overal komen. Ze mogen de milieuzones in en manoeuvreren makkelijk en snel door druk stadsverkeer. Een parkeerplaats is meestal niet nodig en door te kiezen voor elektrisch, draag je bij aan de leefbaarheid van de stad. Dat scheelt stress voor bezorgers en ergernis bij klanten. Maar ook voor langere afstanden kan elektrisch interessant zijn. Het is duurzaam, en het rijcomfort is ongekend. De keuze om te gaan bezorgen is natuurlijk spannend zat en omdat je nog niet weet hoe het uitpakt, is het fijn om te beginnen met een flexibel pakket. Zo hoef je geen grote investering te doen en kun je bij wijze van spreken morgen al de weg op.De (elektrische) bakfiets
Er zijn bakfietsen in alle soorten en maten én met elektrische aandrijving. Ze worden steeds lichter en wendbaarder: fijn voor de bestuurder, andere weggebruikers, én het milieu. Ze zijn verkrijgbaar met een stootvaste ‘bak’, of met een geconditioneerde bak die kou en hitte isoleert. Dit is ideaal voor het bezorgen van bederfelijke waar. Met de bakfiets, of cargo-bike, kom je bovendien verrassend ver: al gauw zo’n 40 tot 80 kilometer. Dat is meer dan genoeg om in de binnenstad verschillende ritjes te combineren. En, afhankelijk van het model, heb je een laadvermogen van 80 tot 300 kilo. Tenslotte zijn cargo-bikes uitgerust met allerlei veiligheidsbevorderende tools. Denk aan geïntegreerde led-verlichting en richtingaanwijzers, waardoor je hand uitsteken niet meer hoeft. Fietsen in het donker is ook veilig: de verlichting blijft knipperen als de chauffeur even stilstaat.

 

Delivery e-bike
De gewone e-bike is een goede optie als je geen grote volumes vervoert. Die is snel, wendbaar, en bezorgers kunnen dankzij de hoge snelheid grotere afstanden afleggen en meerdere leveringen doen in één keer. Bovendien fietst het een stuk makkelijker dan een gewone fiets. Je kan ‘m gewoon wegzetten op de stoep, net als de bakfiets. En, zeker met lekker weer, is een actieve dag in de buitenlucht geen straf.

Elektrische auto
Voor bezorgen op grotere afstanden, kan een elektrische auto of bus een optie zijn. Je kunt kiezen tussen diverse modellen passend bij de lading en afstand. De overstap naar elektrisch lijkt weliswaar kostbaar, maar de maandelijkse kosten zijn een stuk lager. Bovendien betalen zakelijke rijders slechts 8% bijtelling. Dat maakt het extra interessant om te testen of elektrisch bezorgen iets voor jouw bedrijf is.

De aanschaf van een elektrisch voertuig is best een investering. Maar je kan ook kiezen voor een abonnement. Dan rijd je elektrisch voor een vast bedrag per maand. Inclusief onderhoud, service en verzekering. Dus mocht je te maken krijgen met pech onderweg, dan gaan je bezorgingen nog gewoon door.