Goed bereik in de binnenstad

Met de versoepeling van de RIVM-maatregelen kunnen we straks weer vaker naar werk. Maar hoe we daar komen, zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Zo is het in het openbaar vervoer lastig om anderhalve meter afstand te bewaren van je medereizigers en is de capaciteit een stuk lager. Maar voor wie in de binnenstad werkt, is de auto ook niet altijd een optie. Gelukkig zijn er allerlei andere oplossingen om toch veilig op kantoor te komen.

Mobiliteitshub aan de rand van de stad
In de stad zijn de parkeerplaatsen beperkt. Maar met een mobiliteitshub net buiten de stad, kom je toch snel en goed aan op je werk. Je legt dan de laatste kilometers af met de (elektrische) fiets. Meestal worden deze hubs op een P+R locatie ingericht. Je bedrijf kan ook een eigen hub aanleggen.

Alles via een app
Deelvervoer via mobiliteitshubs is makkelijk omdat de app alles regelt en registreert. Je kan zelf eenvoudig en snel voertuigen reserveren en gebruiken. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp zoals declaraties.

Fietsabonnement
Wil je snel en voor een flexibele periode gebruik maken van een fiets? Dan is een fietsabonnement iets voor jou. Je kan je abonnement volledig afstemmen op jouw wensen. Je betaalt een vast bedrag per maand en het contract is maandelijks opzegbaar. En als de fiets stuk is, krijg je direct een nieuwe. Er zijn ook abonnementen op bakfietsen. Handig als je een lading moet meenemen.Lease een (elektrische) fiets
Sommige werkgevers stellen een fietsregeling ter beschikking. Misschien ken je het fietsenplan nog. Sinds kort kan dit ook met een leaseregeling. Want er is een nieuwe fiscale regeling voor leasefietsen. Die gaat op voor de speed pedelec, de e-bike en de gewone fiets. Ga in gesprek met je werkgever over de mogelijkheden.