LEASE A BIKE

De fiets van de zaak is weer helemaal terug

Vanaf 1 januari 2020 is het fietsplan, de ‘fiets van de zaak’, helemaal terug en dat is precies op tijd. Verschillende onderzoeken laten zien dat de fiets momenteel een nog centralere rol gaat spelen in het woon-werkverkeer. En nu geen omslachtige werkkostenregeling (WKR), maar een heldere wetgeving die iedereen blij maakt. De werkgever én de werknemer.

Een fietsregeling voor je bedrijf opstarten, is simpel. Tussen de aanmelding en de eerste fietskilometers zitten slechts twee weken. LEASE A BIKE heeft momenteel al ruim 100.000 leasefietsen op de weg bij meer dan 2.500 bedrijven.

Alle types en merken, voor elke werknemer
LEASE A BIKE maakt het mogelijk om iedere denkbare fiets te leasen. Of je nu gaat voor een stadsfiets, een e-bike of een speed-pedelec, het maakt geen enkel verschil. Het bijtellingsprincipe werkt precies zoals bij een auto van de zaak. Voor minder dan tien euro per maand maakt LEASE A BIKE rijden op een zakelijke fiets al mogelijk. Inclusief service, onderhoud en verzekering. En voor elke werknemer interessant.Kostenneutraal en eenvoudig
De bijtellingsregels voor fietsen zijn vanaf 1 januari 2020 aanzienlijk vereenvoudigd. Waar het huidige fietsplan binnen de werkkostenregeling (WKR) valt en dus beperkt is, is de nieuwe regeling een stuk aantrekkelijker. De regeling valt buiten de WKR én de werkgever kan zelf bepalen of hij (een deel van) het leasebedrag betaalt of de regeling alleen faciliteert. Op deze manier kun je de regeling kostenneutraal aanbieden, terwijl werknemers genieten van een fiscaal voordeel.

3 Verschillende mogelijkheden
  • Werkgever investeert. De werkgever betaalt de leasekosten van de fiets en de werknemer betaalt slechts enkele euro’s aan bijtelling per maand.
  • Gedeelde investering. Werkgever en werknemer bepalen samen de verdeling van de kosten.
  • Werkgever faciliteert. De werknemer geeft toestemming aan de werkgever om brutoloon uit te ruilen voor de leasekosten van de fiets. Hierdoor zijn er geen kosten voor de werkgever en heeft de werknemer een fiscaal voordeel van 30-40% ten opzichte van privé-aankoop.


Geen papierwinkel

LEASE A BIKE neemt de complete papierwinkel uit handen, dat geldt voor zowel werkgever als werknemer. De werkgever kan werknemers met één klik toestemming geven voor het leasen van een gloednieuwe fiets, al dan niet elektrisch.
Dit gaat altijd vergezeld van een uitgebreid servicepakket voor onderhoud, reparatie, 24/7-pechhulp en verzekering. Is de fiets eenmaal in gebruik, dan ontvang je als werkgever maandelijks de benodigde informatie voor de salarisadministratie voor verwerking van de betaling van de leasecontracten.

De voordelen op een rij?

LEASE A BIKE flyer
Download

Neem contact met ons op