HUUB

Slimme oplossingen voor de stad van morgen

Vandaag de fiets, morgen de scooter en overmorgen de auto? Of met de kaart in de hand met het openbaar vervoer? Zo gemakkelijk is het. HUUB combineert verschillende soorten vervoer in een hub voor werknemers van bedrijven of bewoners van woningcomplexen. En dat levert flexibiliteit, duurzaamheid en leefbare steden op.

Diverse vormen van vervoer komen bij HUUB samen in één app waarin je kunt plannen, boeken en betalen. Dat kan via pay-per-use (oftewel alleen betalen voor wat je daadwerkelijk gebruikt) of via een abonnement. “Daarnaast kun je gebruikmaken van onze helpdesk voor vragen of advies”, vertelt general manager Ingrid Staffhorst. “We bundelen vervoersvormen, bieden een scala aan verschillende elektrische auto’s, fietsen en scooters en zorgen voor de service daaromheen. Bijvoorbeeld de ‘mobiliteitsbutler’ voor onderhoud en schoonmaak van de deelvoertuigen, waarmee we het gebruiksgemak verhogen.”

Mobility as a Service
Met HUUB geeft Pon ‘Mobility as a Service’ vorm. Niet meer investeren in een eigen vervoermiddel, maar gebruikmaken van en kiezen uit verschillende soorten vervoer. En dat vanuit één plek met daarbij een gepersonaliseerd reisadvies. Met de app kun je je complete reis van deur tot deur eenvoudig plannen, boeken en betalen.

 

Waar ligt de behoefte?
Als een groot bedrijf of een vastgoedontwikkelaar bij ons binnenkomt, gaan we met hem of haar het gesprek aan. Waar ligt de vervoersbehoefte? Hoe lopen de verkeersstromen? Hierbij kijken wij goed naar de kenmerken van de beoogde locatie en bovenal de doelgroep. Vanuit de behoeften van de gebruiker komen we met oplossingen voor de meest geschikte vorm van vervoer.

Vergroeningsslag
Daarbij maakt HUUB gebruik van de kennis die binnen Pon beschikbaar is. Over deelfietsen en deelauto’s, mobiliteitskaarten, openbaar vervoer en duurzame energie. Wat past het beste in de betreffende situatie? Een mobiliteitshub kan een deel van het wagenpark vervangen. Je medewerkers blijven mobiel en tevreden en je maakt die vergroeningsslag met bijbehorende kostenvoordelen. Een mobiliteitshub komt vooral tot zijn recht in de grotere steden. In de stad zijn immers vaker parkeer- en bereikbaarheidsproblemen.

HUUB Zakelijk
HUUB kan de hub inrichten voor één bedrijf. Maar je kunt ook samenwerken met gelijkgestemde ondernemingen op hetzelfde bedrijventerrein of in hetzelfde bedrijfsgebouw. Bovendien kun je kiezen uit een gesloten of een open hub. In een gesloten hub beperk je het gebruik exclusief voor een bepaalde groep gebruikers; in een open hub profiteren bijvoorbeeld ook omwonenden van de mobiliteitsdiensten en zijn er schaalvoordelen te creëren. 

 

Neem contact met ons op